top of page
Zoeken

Waarom het goed is om volgers te verwijderen op Instagram


Yes, weer een nieuwe volger op Instagram. Iemand die de volgknop heeft ingedrukt om op de hoogte te blijven van álles wat jij plaatst op Insta, dat is toch geweldig? Vaak wel, maar niet altijd. Af en toe verwijderen wij zelfs een nieuwe volger. Waarom? Dat lees je hier!

 

Natuurlijk is het fijn om jouw aantal volgers te zien groeien, maar wees je bewust van wie de mensen zijn die jou volgen. Zijn het potentiële klanten? Dan zit je goed! Maar zijn het vreemde vogels uit Verweggistan die direct een rare DM sturen of vraagt of je wilt daten (ze bestaan echt), dan is dat een typisch voorbeeld van iemand die je liever kwijt dan rijk bent.


Verwijder de gekkies

Naast deze vreemde vogels zwerven er op Instagram ook nog veel fake-accounts rond die mensen blindelings volgen om hun volgersaantal op te krikken of om je helemaal suf te spammen met vage berichten. Dit zijn mensen die jouw account niet eens bekijken, niet geïnteresseerd zijn en waaraan jij dus ook nooit iets zult verkopen.


Het algoritme

Al deze volgers kun je het beste verwijderen. Why? Aangezien Instagram niet aan ál jouw volgers jouw briljante content laat zien, maar een selectie maakt van wie het te zien krijgt. Dit noemen we ook wel het algoritme. Wanneer jouw lijst met volgers gevuld is met mensen die jouw product niet zullen kopen en uitgerekend zij jouw content te zien krijgen, loop je dus heel veel mis. Het liefst wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw aanbod jou te zien krijgen, toch? Zorg daarom dat je volgers-harem bestaat uit zoveel mogelijk leuke volgers die ook nog eens in het plaatje passen van jouw ideale klant.


Wat is het algoritme?

Het algoritme probeert te voorspellen wat voor soort content iemand leuk vindt. Dit doet Instagram onder andere door:

  • jouw interesses te filteren

  • recente berichten voorrang te geven op oudere berichten

  • content te laten zien van mensen waar jij een goede relatie mee hebt. Mensen waarvan jij het profiel vaak bekijkt, waar je vaak op reageert of getagd wordt. Deze berichten worden sneller getoond zodra jij Instagram opent.

Hoe verwijder je een volger op Instagram?

Je gaat naar de lijst met volgers en ziet rechts naast de naam de knop ‘verwijderen’ staan. Blijft diegene je steeds opnieuw volgen? Ga dan naar zijn/haar profiel, klik rechtsboven op de 3 puntjes en klik op ‘blokkeren’.


Hoe herken je nepaccounts?

Nepaccounts herken je aan verschillende dingen, bijvoorbeeld de naam. Vaak is het geen echte naam, buitenlands of met veel cijfers of streepjes. Wanneer je naar het account gaat, zie je dat ze bizar veel mensen volgen. Het aantal mensen dat ze volgen is bijna altijd ook veel groter dan hun volgers aantal. Ze hebben geen of rare posts en hun locatie is vaak in het buitenland.


Zelf kijken wij direct bij elke nieuwe volger of diegene in onze ideale klanten-profiel past of niet. Mocht dat niet fijn werken, kun je er ook voor kiezen om hier 1x per week voor te gaan zitten. Deze laatste tip hebben wij van Amber van The Social Goodgirl, zij daagt elke maandag haar volgers uit voor een grote volgersschoonmaak!


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page