top of page
Zoeken

Melisa stopt bij Spot on you: ‘Soms moet je keuzes maken’Soms kom je als ondernemer voor een keuze te staan die je dagen, weken of misschien wel maandenlang bezighoudt. Ik stond de afgelopen periode voor zo’n keuze. Ik heb uitvoerige gesprekken met mezelf gevoerd. Soms zelfs hardop. Uiteindelijk zei ik dan tegen mezelf: Melies, wat ben je aan het doen? Doe gewoon normaal. Dan liet ik het even los. Toch bleef er iets aan me knagen. Mijn dilemma? Ik twijfelde of ik door wilde gaan met Spot on you.

 

Niet omdat ik het geen fantastisch platform vind, niet omdat ik er geen plezier in heb en ook niet omdat ik de samenwerking met Eline en Valerie niet geweldig vind. Ik hoor het je denken: waarom dan toch stoppen?

Fluistering

Dat ga ik je uiteraard vertellen. Maar eerst geef ik je een kijkje in mijn verhaal. De mensen die mij kennen weten dat ik onderneem vanuit mijn intuïtie. Al geeft mijn hoofd me honderd redenen om iets wel of niet te doen, uiteindelijk zal ik altijd mijn gevoel volgen. Dat is ook precies wat ik deed toen ik in juni 2019 mijn baan als Community Manager bij de Persgroep (nu DPG Media) opgaf. Het was een baan waar ik hard voor gewerkt had, waar ik in een superleuk team zat en waar ik mocht werken op een hele toffe redactie. Toch bekroop mij een gevoel dat ik niet helemaal kon duiden. Misschien herken je dat wel: een soort fluistering.

Bij mij veranderde de fluistering in een roeping. Ik wilde voor mezelf beginnen. En dat heb ik gedaan. Op 18 juni 2019 (mijn verjaardag) schreef ik me in bij de KvK. Ik ben ontzettend blij dat ik mezelf dat cadeau heb gegeven. Ik vind het geweldig om verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen succes, vrijheid te voelen en mezelf te kunnen ontwikkelen op de gebieden waarin ik dat wil. De liefde voor het schrijven van grote verhalen heb ik weer opgepakt en ik begon met fotograferen omdat ik daar heel veel positieve energie van krijg.

Voor dat laatste volgde ik een coaching bij topfotograaf Valerie Visschedijk. Wij merkten dat we als persoon en ondernemer ontzettend op één lijn zaten. Na de coaching spraken we nog een keer af, dit keer met Eline. Voor de mensen die het niet weten: Eline en ik kennen elkaar al 16 jaar, hebben bijna exact dezelfde route belopen als het gaat om opleidingen én we hebben samen indebuurt Doetinchem opgezet. Niet alleen een collega dus, maar ook een vriendin en creative person in crime. Eline kende Valerie al van een interview dat ze deed voor indebuurt en ze hadden daar leuk contact aan over gehouden. De keuze om met z’n drieën eens te gaan brainstormen kwam heel natuurlijk.

Spot on you

En wat een plezier dat we hadden in deze brainstorms! Wat hieruit kwam? We wilden ondernemers in de Achterhoek inspireren en samenbrengen. Iets wat we zelf misten. Tijdens een creatief overleg in Villa Ruimzicht met een kop muntthee en een red velvet cake op schoot, kwam de naam Spot on you tot leven. Want ondernemers in de Achterhoek mochten wat ons betreft wel wat meer in de spotlight staan. Na veel meer creatieve sessies en voorbereidingen stonden we 28 september 2019 met knikkende knieën op ons eerste live-event in de DRU. Het was mega spannend, maar ook mega succesvol. De tweede editie volgde op 1 februari 2020 en een paar weken geleden volgden de eerste online cursussen.

En toen - when you least expect it - bekroop mij dat gevoel weer. Die fluistering. In mijn privéleven was ik al door flinke veranderingen gegaan en daarnaast keek ik door de coronacrisis op een andere manier naar mijn onderneming. Wat wil ik nu écht? Waar word ik gelukkig van? Welk omzetdoel heb ik eigenlijk? Wat wordt mijn focus? Wil ik mijn werk combineren met reizen? Welke opdrachtgevers zijn belangrijk voor me? Ben ik nog blij met mijn uurtarief?

Spot on me

Allerlei vragen die elke ondernemer (weleens) heeft. En dát is precies de reden waarom ik besluit te stoppen met Spot on you. Ik zit nog middenin mijn ondernemersreis en ik kan niet wachten om hierin vervolgstappen te zetten. Niet Spot on you, maar Spot on me. Focus.

Spot on you is er om jullie te inspireren en samen te brengen. Eline en Valerie die al heel ver zijn in deze reis, kunnen jullie daar ontzettend goed bij helpen. Ik bedank Eline en Valerie voor alle inspirerende, productieve en vooral gezellige samenwerkingen met heel veel thee, taart en koekjes. Dat jullie met Spot nog maar heel veel ondernemers mogen helpen met jullie creativiteit. Ik ga verder met mijn eigen reis en moedig jullie aan, maar nu vanaf de andere kant!

Liefs,

Melisa


509 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page