top of page
Zoeken

Hoe numerologie jou kan helpen een betere ondernemer te worden


numerologie met Melissa Kamstra. Fotocredit: Natalie vd Zalm

Je geboortedatum en je naam zeggen meer over jou dan je misschien denkt. Op basis van deze twee facturen kun je met behulp van numerologie veel leren over jezelf. Maar wat is numerologie nu precies, en wat heeft het te maken met je geboorte? Hoe kun je het inzetten om verder te komen als ondernemer? Melissa Kamstra - expert in praktische spiritualiteit - legt het uit.


Numerologie is een techniek waarbij op basis van cijfers inzicht wordt verkregen in jouw kwaliteiten en tekortkomingen. Een numeroloog koppelt jouw geboortedatum en naam aan bepaalde getallen en ontdekt zo meer over wie je bent als mens. Numerologie kan je dus ook helpen meer inzicht te krijgen in jouw ondernemerschap.


Melissa, waarom zegt onze naam en geboortedatum zoveel over ons?

Op het moment dat je geboren wordt, heb je een aards bestaan en een kosmisch bestaan. Het kosmische is de dag waarop je het licht ziet, ofwel je geboortedatum. Het aardse is de naam die je krijgt van je ouders. Die naam geven zij jou intuïtief mee. Die twee samen zorgen ervoor dat er al vanaf je geboorte een heleboel wijsheid over jou te verkrijgen is. Niet alleen de getallen van je geboortedatum maar ook de letters in je naam koppelt een numeroloog aan cijfers. Al die cijfers samen hebben een betekenis.


Dus alleen met een naam en een geboortedatum kun je al heel veel leren?

Precies! Dat is waar numerologie begint, maar het gaat nog veel verder dan dat. In de masterclass, die ik onlangs heb gegeven aan de members van Spot on you, hebben we het gehad over het persoonlijk jaargetal. Een persoonlijk jaargetal gaat in op het moment dat je jarig bent en bestaat uit een cyclus van 9 jaar. In die 9 jaar ga je allerlei veranderingen door waarin je emotionele maar ook je materiële behoefte steeds verandert. Elk jaar brengt dus een bepaalde energie met zich mee en bepaalt waar je dat jaar het beste op kunt focussen. Als jij weet in welk jaar je zit, kun je dat heel praktisch inzetten. Je ontdekt bijvoorbeeld of dit een goed jaar is om je bedrijf uit te breiden of dat je juist nu meer kennis moet opdoen of een solide basis moet bouwen voor je onderneming. Als je jouw ontwikkeling en focus daarop aanpast dan is je kans van slagen veel groter.


Gebruik je dat persoonlijke jaargetal zelf ook als ondernemer?

Natuurlijk. Ik zit op dit moment in het tweede jaar van een cyclus. Dat is het perfecte moment om samenwerkingen op te zoeken. Dat gebeurt ook. Ook op persoonlijk vlak. Ik ben bijvoorbeeld veel vaker met vrienden. Vorig jaar was ik veel afzijdiger en nog niet echt klaar voor samenwerkingen. Daar was het de tijd nog niet voor, dat voelde ik. Dat is trouwens ook precies de reden waarom je goede voornemens beter kunt bewaren voor je verjaardag. Als je jarig bent, heb je vaak zo'n gevoel dat dit jaar alles anders wordt of dat je eindelijk dat langgekoesterde project gaat oppakken. Dat gevoel heb je omdat je een nieuw jaar van je cyclus in gaat. Goede voornemens direct na je verjaardag starten, is dus ook veel effectiever dan op 1 januari.

Lees hier hoe je jouw persoonlijke jaargetal berekent en wat de betekenis ervan is.


Stel nou dat je samenwerkingen opzoekt in het jaar waar het eigenlijk niet voor is bedoeld, ligt falen dan op de loer?

Ik geloof niet in falen, alleen in leermomenten. Numerologie is gewoon een bewustwordingstool. Het dient als een soort leidraad in je leven. Je leert jezelf, je kwaliteiten en je verbeterpunten herkennen. Bovendien leer je dingen over jezelf die je diep van binnen eigenlijk al wist. Ik heb bijvoorbeeld eens iemand tegenover me gehad met dyslexie. Ik zei tegen haar: ik zie dat je een prachtig schrijverstalent hebt. Ze barstte in huilen uit, omdat ze altijd al dol was op schrijven, maar het door haar dyslexie niet durfde. Het feit dat ik haar kon vertellen dat ze er zéker talent voor heeft, was het duwtje dat ze nodig had. Ze durfde het toch aan en heeft inmiddels meerdere publicaties op haar naam.


Je noemt jezelf een praktische spiritualiteit expert. Wat bedoel je daarmee?

Spiritualiteit vinden sommigen bijna een vies woord. In het oosten van het land misschien nog wel meer omdat iedereen hier zo lekker nuchter is. Maar spiritualiteit betekent eigenlijk niets meer dan loslaten wat je al weet. Het betekent openstaan voor een nieuwe aanpak in je leven. Ik focus mij met name op het praktische van de spiritualiteit omdat ik juist af wil van dat zweverige imago. Je kunt het namelijk heel goed inzetten om je bedrijf te laten groeien of je capaciteiten als werknemer te versterken. Spiritualiteit is ook gewoon heel praktisch, als je het op die manier gebruikt.


Hoe ben je zelf voor het eerst in contact gekomen met deze vorm van spiritualiteit?

Je verwacht het misschien niet, maar jaren geleden werkte ik in de reclame. Ik had een fantastische baan en leuke werkgever, maar werkte ook zestig tot tachtig uur per week. In 2012 kreeg ik een burn-out. Ik was mezelf helemaal kwijt. Bij coaches en psychologen ging ik op zoek naar hulp, maar het voelde alsof ze mij in een soort vormpje wilden duwen van overspannen personen. Ik kreeg bijvoorbeeld constant te horen dat ik geen 'nee' durfde te zeggen en daar kon ik mij totáál niet in vinden. Ik kreeg geen antwoorden en ben mij toen gaan verdiepen in een holistische aanpak. Ik probeerde speciale slaapyoga, ging hoelahoepen en deed lachtherapie. Pas toen ik handlezen probeerde bij de Volksuniversiteit, vond ik wat ik zocht. De dame die in mijn handen keek wist mij zoveel te vertellen dat ik eigenlijk al wist. Zij leerde mij bijvoorbeeld dat het probleem niet is dat ik geen 'nee' kan zeggen, maar dat ik gewoon een ontzettend loyaliteitsgevoel heb en graag de verantwoordelijkheid pak. Zij gaf me in vijf minuten zoveel antwoorden die ik al maanden zocht.


Wat denk je dat andere ondernemers uit de numerologie kunnen halen, en hoe pak je dat aan?

Je moet wel echt uit je comfortzone stappen. Als het goed is, ben je dat als ondernemer gewend. Numerologie - voor handlezen geldt dat trouwens ook - vertelt je niets dat je niet al wist. Dat vind ik er juist zo mooi aan: het is allemaal informatie van jou persoonlijk. Je weet alles al en voelt het misschien ook, maar via deze weg krijg je het ook bevestigd. Het leert je wie jij in de kern bent.


Melissa Kamstra is ook wel bekend als De Handcoach. Ze doet handanalyses, numerologie en biedt verschillende online cursussen en e-books over spiritualiteit en hoe je dit in de praktijk kunt brengen. Meer weten? Check dan haar website: www.dehandcoach.nl

165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page