top of page
Zoeken

Hét antwoord op de vraag: maar wát moet ik plaatsen?


Social media. Veel mensen hebben er inmiddels een beetje een haat-liefde verhouding mee gekregen. Heerlijk om nutteloos te scrollen, maar ook de perfecte etalage voor jouw bedrijf! Tenminste... als je het op de juiste manier inzet. Het is een struggle van veel ondernemers. Vandaag geven wij antwoord op de vraag: wat moet ik op social media plaatsen?

 

Jij hebt een bedrijf en weet tot in de puntjes hoe alles werkt. Wat je allemaal moet doen om het draaiende te houden, welke collega's er elke dag binnendruppelen, welke nieuwe ideeën er allemaal op de plank liggen en wat jouw grote missie is. Oftewel: je weet alle ins en outs. Máár buitenstaanders weten dat niet. Verplaats je eens in een ideale klant. Welke vragen zou iemand jou kunnen stellen over je bedrijf?


Vragenvuur

Wat dacht je van: wanneer wist je dat je dit werk wilde gaan doen? Wanneer ben je voor jezelf begonnen en waarom? Doe je dit fulltime of heb je er nog een baan naast? Wat gebeurt er voordat een product in de winkels ligt? Wat levert het mij op als ik jouw product koop? Wat is jouw visie en missie? Waarom doe je wat je doet? Wat drijft jou? Wat was je allergrootste ondernemersles? En wat is je allergrootste droom?


Dit is nog maar een kleine greep uit de vragen die kunnen opborrelen bij jouw klanten. Vind je het lastig om je in te leven in jouw klant? Benader dan eens een echte klant en vraag eens wat hij of zij allemaal zou willen weten van jouw bedrijf. Voelt dit niet heel comfortabel, dan kun je ook beginnen met een vriendin of een kennis. Deze vragen én de antwoorden daarop kunnen allemaal thema's zijn waarover jij kunt story'en of schrijven op jouw social media.


Vertel je verhaal

Sommige ondernemers hebben het gevoel dat niemand daar op zit te wachten, maar we helpen je graag uit deze droom. Mensen, klanten, volgers zitten júist te wachten op deze informatie. Ze zijn onwijs nieuwsgierig wie er schuil gaat achter een bedrijf. Door deze persoonlijke informatie te delen, voelen klanten zich meer betrokken, herkennen ze (vaak) iets van zichzelf terug én zijn ze ook eerder bereid om weer iets bij je te kopen.


Structuur op social media

Om jezelf wat meer structuur te geven in jouw social media content, kun je themadagen creëren. Stel je bent diëtiste, bedenk je dan eens welke thema's je zou kunnen bedenken. Misschien wijd je iedere maandag een post aan je ondernemersleven (aan de hand van de de vragen die klanten hebben over je bedrijf), post je iedere woensdag een lekker recept en geef je vrijdag een tip om gezonder te eten.


Je kunt hiervoor gebruik maken van bestaande thema's, denk aan de welbekende Throwback Thursday, Meatless Monday of de Sinner Sunday, maar je kunt natuurlijk ook je eigen thema's bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Vette Vrijdag in het geval van de diëtiste waarbij ze een gezonde variatie deelt op de vette hap? Wees creatief en bedenk waar je blij van wordt.


Handig hulpje

Met behulp van deze themadagen heb je meer houvast over wat je kunt posten op social media. Je weet wat voor een content je deelt op bepaalde dagen van de week en de andere dagen is er ruimte voor spontane content waarmee je jouw volgers kunt verblijden. Maar hoe kom je op dat punt, dat je zelf nooit meer hoeft na te denken over wát je moet plaatsen? Dat gaan we jou leren tijdens ons spiksplinternieuwe MOVE-UP programma! Hier lees je alles over het programma.52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page