top of page
Zoeken

Drie manieren om passief inkomen te genereren


Slapend rijk worden, dat leek deze luie meid wel wat. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op werken, maar een beetje bijbeunen terwijl ik ergens bergen beklim, een dag op het strand doorbreng of gewoon keihard lig te tukken, daar zeg ik geen nee tegen. Om mijn droom – die van rijk wakker worden zonder een vinger uit te steken dus – te realiseren dook ik de wereld van het passieve inkomen in: een inkomen verdienen zonder daar op het moment van verdienen inspanning voor te hoeven leveren. Bleek natuurlijk allemaal helemaal niet zo makkelijk als ik bedacht had, maar ik leerde wel drie manieren om, na een béétje inspanning, zelf een passief inkomen te genereren.


1. Afilliate marketing

Affiliate marketing is ‘een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd’, aldus Wikipedia. In other words: je promoot andermans product op basis van een vooraf afgesproken commissie door middel van bijvoorbeeld links naar producten op je eigen website of socials. Als iemand via die link iets koopt, krijg jij commissie. Het internet staat vol met websites die jou van A tot Z kunnen uitleggen hoe dat precies werkt, wat je daar voor nodig hebt en waar je allemaal aan moet denken. En da’s niet weinig, kan ik je vertellen. Je moet nadenken over verschillende plug-ins, over salesfunnels, over de content die je aanbiedt en over nog drieduizend dingen waarvan ik de naam allang alweer vergeten ben. De moraal van dit verhaal is volgens mij: affiliate marketing kost tijd, geduld en een hele batterij aan doorzettingsvermogen. Maar áls je handeltje uiteindelijk loopt, dan kun je écht slapend (in ieder geval gemiddeld) rijk worden.


2. Je eigen online product

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het verdienen van een passief inkomen, maar wel een potentieel lucratieve: je eigen online product! Denk aan: betaalde tutorials, videotrainingen, cursussen of een e-book. Zulke producten ontstaan natuurlijk niet vanzelf. Je zult écht even aan de bak moeten voordat je geld kunt verdienen aan je – ongetwijfeld briljante – hersenspinsels, maar dan heb je ook wat. Daarbij is het trouwens wel belangrijk dat je niet alleen een goed product, maar ook een goede marketingstrategie en een doordacht verkoopkanaal inzet om je eigen online product aan de man te brengen. Best een klus, maar als je liefdesbaby dan eindelijk het licht ziet (en geld in het laadje gaat brengen) dan heb je dus wel iets gemaakt dat niet alleen laat zien wat jij allemaal kunt als ondernemer, maar ook iets dat je geld op kan opleveren terwijl jij alweer met hele andere – ongetwijfeld briljante - plannen bezig bent.


3. Adverteerders

Misschien wel de meest bekende vorm van passief inkomen: je website of social mediakanaal ‘uitlenen’ aan adverteerders. Zeker als je website al een beetje bezoekers trekt, ben je een geliefd uithangbord voor veel adverteerders. Maar advertenties op je blog verkopen, hoe doe je dat? Veel van de bloggers die ik ken (en die hun blog uitlenen voor advertenties), zijn aangesloten bij een mediabureau. Zij nemen je het hele proces – van het vinden van geschikte adverteerders tot het onderhandelingsproces, bijvoorbeeld – uit handen. Dat scheelt een hoop werk, maar kost je wel een percentage van de opbrengsten. Als je een hele specifieke blog bestiert, die voor grotere merken niet zo interessant is, dan kan het ook lucratief zijn om het heft in eigen hand te nemen en zelf adverteerders te benaderen. Er zijn tal van blogs te vinden die tips geven over hoe je dit het beste aan kunt pakken. Trial and error baby! Een béétje inspanning en voor je het weet stroomt (of nouja, druppelt) je passieve inkomen binnen.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page