top of page
Zoeken

Dit leerden wij van Charlotte van 't Wout

Een uur lang luisteren naar Charlotte van ‘t Wout. De vrouw die binnen no time miljonair werd en hét brein was achter de befaamde Instagramcursussen. Wij mochten een uur lang naar haar luisteren én dit is wat we leerden!


 

Gisteren was het zover: de masterclass van Charlotte van 't Wout over money mindset. Al maanden geleden hadden wij haar geboekt en wat duurde dat wachten lang! Charlotte, op Instagram bekend onder de naam Celine Charlotte, heeft zichzelf in korte tijd op de kaart gezet als toponderneemster. Ze heeft verschillende cursussen gegeven die wij met liefde volgden en waar we altijd dolenthousiast van werden. Maar nu was het tijd voor een nieuw onderwerp: money mindset. En die cursus gaf ze aan ons, onze members én een aantal onderneemsters die via onze website een plekje wisten te bemachtigen. Het was een intieme zoom-meeting met veel ruimte voor persoonlijke vragen en dít is ons (onder andere, we gaan uiteraard niet alles prijsgeven ;) ) bijgebleven van haar fantastische masterclass.


Ze begon met haar uitleg over de verschillende manieren waarop je naar geld kunt kijken. Je hebt de money mindset die denkt vanuit overvloed, en de money mindset die gericht is op het besparen en je uitgaven te beperken.

Celine Charlotte heeft zichzelf zo ontwikkeld dat ze denkt vanuit overvloed. Geld is er al. We leven in een bijzonder rijk land en daar mogen we ontzettend dankbaar voor zijn. Natúúrlijk kijkt ze ook naar de dingen waar ze eventueel op kan besparen, maar ze focust zich liever op alles wat er al is en gaat zijn.


Maar hoe kom je aan die money mindset die jij wilt? Kijk eens naar de mensen die deze mindset al hebben. Omring jezelf met deze mensen en check welke skills zij hebben. Die kwaliteiten kun jij je ook eigen maken!


Uiteraard lukt dat niet van de ene op de andere dag. Dus toen we Charlotte vroegen wat haar grootste fouten zijn geweest afgelopen jaren gaf ze ons een antwoord dat we niet direct verwachtten. Ze ziet fouten niet als fouten. Ze heeft zéker wel dingen gedaan die achteraf gezien niet zo slim waren, zelfs dingen die haar héél veel geld hebben gekost. Hoe ze daar mee omgaat? Ze ziet haar fouten als leergeld en vertelde ons zelfs over haar 'lievelingsfouten'.


De masterclass vloog voorbij. Iedereen was druk aan het schrijven en luisteren tegelijkertijd. Om dit waardevolle uur af te sluiten stelden we de allerlaatste vraag: "Heb je nog tips voor de ondernemers die nu noodgedwongen hun business moeten sluiten?"

Nadat ze nadrukkelijk aangaf hoe verschrikkelijk ze dat voor hen vindt, sloot ze af met deze mooie en inspirerende woorden:

"Besef dat jij niet jouw bedrijf bént. Je hébt een bedrijf. Jij bent nog steeds jezelf, met dezelfde kwaliteiten en skills. Ga die op een andere manier inzetten of neem de tijd om die verder te ontwikkelen. Vorm die kwaliteiten om naar iets wat nu wél kan."


Dankjewel Charlotte van 't Wout, je bent een grote inspiratiebron!159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page