top of page
Zoeken

De man van ... Sérah

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2021


Achter elke succesvolle man, staat een sterke vrouw' luidt het Nederlandse gezegde. Maar zou dat andersom ook zo zijn? Wij gaan op onderzoek uit! Vandaag met de man van Sérah: Tonny.

 

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Tonny Schuurman, ik ben 41 jaar en samen met Sérah heb ik drie kinderen: Djuna (14), Jake (12) en Teddy (8). Sinds januari 2020 werk ik als coach en trainer bij FLOW. Sérah en ik zijn nu dus ook collega’s. Ik doe dit werk met heel veel plezier. Alles wat ik leuk vind om te doen komt samen in deze baan. Bovendien komen de ervaringen die ik heb opgedaan bij defensie, jeugdzorg, speciale eenheden en justitie in mijn coaching goed van pas. Als je in jezelf gelooft en je wilt iets heel graag dan lukt het je! Succeservaringen laten je groeien. Dit geef ik in mijn trajecten graag mee.


En wat deed je hiervoor?

Samen met een collega/vriend hebben ik vijf jaar lang wooncafé LEF gehad. We namen ontslag bij justitie en gingen voor deze droom. Supermooie en leerzame jaren. Je hart volgen en doen wat goed voelt. In januari 2020 hebben we LEF verkocht en ben ik in dit nieuwe FLOW-avontuur gestapt. Naast coach en trainer werk ik een aantal nachten per week bij Pluryn, een zorginstelling. Deze combinatie is voor mij heel prettig. Daarbij is de nacht heel fijn omdat ik dan de middagen vrij heb voor mijn cliënten en de out-of-the-boks-trainingen bij FLOW.

Wat doe je nog meer?

Ik hou van voetbal, kan me echt weer verheugen op een zonnige dag met een biertje in mijn hand, de zon op mijn gezicht en samen met veel mensen een feestje vieren met goede muziek. Ik hou van winkelen, kleding en vooral van schoenen. Leuk ook om lekker rond te kijken in winkels, leuke meubeltjes en gekke dingen spotten en kopen.Hoe heb je Sérah leren kennen?

Toen we een jaar of tien waren hadden we twee jaar 'verkering'. Op de woensdagmiddag gingen we zwemmen en op vrijdag een puddingbroodje eten op de markt. Daarna zijn we ieder onze eigen weg gegaan. Wel kwamen we elkaar met stappen altijd tegen. Eigenlijk pas toen we een jaar of 24 waren, sloeg de vonk opnieuw over. We woonden bijna direct samen en een jaar later waren we getrouwd. Dat is op 27 mei alweer 16 jaar geleden ...


Hoe is het om de man van Sérah te zijn?

‘Familie Meiland is er niks bij’. Elke dag met Sérah is een nieuwe aflevering waarin niets te voorspellen is. Ik zie ook wel overeenkomsten met Martien. Vooral de hysterische knipoog. Ik roep wel eens als er weer iets gebeurt: ‘Dit zou weer een topaflevering zijn.' Maar het is natuurlijk fijn om al bijna 16 jaar haar man te zijn. En extra leuk dat we elkaars jeugdliefdes waren. En dan is Sérah is ook nog eens lief, grappig en knap!


Waar zou Sérah direct mee moeten stoppen? Dat als ze naast mij zit in de auto steeds meerijdt en remt.


Wat weet niemand over Sérah?

Dat ze dus best hysterisch kan zijn, dat ze een control freak is en dat ze alle kleine geluidjes hoort. Dat ze niet tegen wiebelende voeten kan, rommel op de tafel of het aanrecht en dat ze altijd als een ze pak melk open maakt dat lipje onder de dop laat zitten.


Wat bewonder je aan Sérah?

Haar doorzettingsvermogen. Als ze iets wil dan gaat ze er vol gas voor. En dan fixt ze het ook nog hé?! Ook springt ze, ondanks haar controledrang, gewoon in het diepe. Sérah doet veel op haar gevoel, dat bewonder ik ook. Net als haar inlevingsvermogen en haar attentheid. Een kaartje hier, een bloemetje daar, appje naar die.

Achter elke succesvolle vrouw staat een sterke man: klopt dat? We zijn aan elkaar gewaagd. We volgen allebei ons hart en onze passie en steunen elkaar hierin. Toen ik ontslag nam en Sérah ook niet meer helemaal op haar plek zat als logopedist, verklaarden mensen ons voor gek dat ook zij ontslag wilde nemen. Een huis, drie kids, allebei een baan opzeggen voor een nieuw avontuur. Het is heel fijn om samen te sparren over nieuwe ideeën én in elkaar te geloven. We vullen elkaar aan. Een sterke man? Ik denk dat positiviteit de kracht is en het denken in mogelijkheden.

Wat zou je doen als je een dag in haar schoenen zou staan?

Als ik een dag Sérah mocht zijn, deed ik gelijk een knotje in mijn haar en zou ik - net als Sérah - nog meer vanuit mijn gevoel willen werken.


Meer lezen? Lees ook de verhalen van deze mannen:

331 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page