top of page
Zoeken

De man van ... Janne


Achter elke succesvolle man, staat een sterke vrouw' luidt het Nederlandse gezegde. Maar zou dat andersom ook zo zijn? Wij gaan op onderzoek uit! Vandaag met de man van Janne: Joost.

 

Wie is Joost en wat doet hij?

Ik ben Joost Meinen, 30 jaar en inmiddels al 13 jaar samen met Janne. In het dagelijks leven ben ik ergotherapeut op een revalidatieafdeling in het verpleeghuis. Samen met mijn collega’s zorgen wij ervoor dat mensen hun dagelijkse activiteiten weer naar wens kunnen uitvoeren zodat mensen zoveel mogelijk kwaliteit van leven ervaren. De diversiteit in aandoeningen en de hoeveelheid mensen die ik zie, maken het een leuke en uitdagende baan.


En wat doet hij nog meer?

Helaas kan ik door een knieblessure zelf niet meer voetballen, maar ben ik voor de ontspanning voetbaltrainer bij A.Z.S.V. Lekker bezig zijn met het ontwikkelen van de jeugd binnen en buiten het veld! Momenteel volg ik ook een opleiding tot voetbaltrainer.

Daarnaast fitness ik thuis nog 2-3x per week en ontdek ik graag de omgeving met de racefiets of mountainbike. In de weekenden vind ik het gezellig om met vrienden wat te borrelen.


Hoe is het om de man van Janne te zijn?

Maak er maar vriend van, máar ... om eerlijk te zijn perfect! Door bovenstaande en Janne's drukke leven denk je misschien dat we elkaar nooit zien, maar eigenlijk zien we elkaar nog best veel. We eten praktisch iedere avond samen en vinden dit beiden ook belangrijk om dagelijks een moment echt samen te zijn. Ook spelen we in de weekenden graag samen een spelletje met lekkere hapjes erbij. Op die manier zijn we toch genoeg samen. En wat ik altijd erg bijzonder vind, is dat we samen ook erg vaak op één lijn liggen qua gedachtes of keuzes die er gemaakt moeten worden. Hierdoor kunnen we snel samen beslissingen maken!

Wat weet niemand over Janne?

Dit is de lastigste vraag om te beantwoorden. Ik heb er ook lang over nagedacht, maar kan eigenlijk weinig benoemen. Janne is altijd open en eerlijk waardoor je eigenlijk alles van haar te weten komt.

Waar zou Janne direct mee moeten stoppen?

Op alle webwinkels winkelwagens volstoppen met kleding of andere goody’s waarbij ik vervolgens van alles afkeur omdat het anders veeeeel te veel wordt.

Wat bewonder je aan Janne?

De rust en controle die Janne altijd uitstraalt. Of de groep nu groot is of klein: Janne houdt overzicht. Die rust is dus echt een kracht. Ook vind ik het knap dat ze altijd door weer en wind toch tijd vrij maakt om zelf ook nog even te sporten.

Achter elke succesvolle vrouw staat een sterke man: klopt dat?

Ik denk van wel. Ik werk dan wel in de zorg, maar maak graag ook eigen keuzes om koers te bepalen. Daarbij durf ik prima mijn mening te geven of een discussie aan te gaan waar nodig. Daarnaast bezit ik empathisch vermogen waardoor mensen vaak hun verhaal durven te delen met mij. Toch vind ik het ook belangrijk om je kwetsbaar op te durven stellen om juist hier weer kracht of inzichten uit te halen.

Wat zou je doen als je een dag in de schoenen zou staan van Janne?

Een (halve)marathon hardlopen. Ik houd erg van sporten, maar hardlopen is totaal niet mijn ding. Ik ben toch benieuwd hoe het is om dit wel leuk te vinden en het ook nog eens vol te kunnen houden. Voor mijn gevoel rent ze deze afstanden getraind en ongetraind met gemak.


Meer lezen? Lees ook de verhalen van deze mannen:

646 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page