top of page
Zoeken

7 x tips om AAN je bedrijf te werken

Bijgewerkt op: 26 sep. 2020

En toen was het ineens stil op straat. Het koffietentje op de hoek schenkt geen cappuccino’s meer, geen volle terrasjes als de zon schijnt en ook evenementen mogen niet doorgaan. We moeten allemaal wennen aan deze 'coronatijden'. Ook ondernemers.


Want, wat betekent dit voor je bedrijf? Komen opdrachten nog wel binnen? Tot wanneer worden klussen uitgesteld? Hoe lang moeten we nog thuiswerken? En is dat überhaupt wel mogelijk in sommige vakgebieden? Allerlei vragen waar wij uiteraard ook niet allemaal het antwoord op hebben. Wat wij wél weten is dat we deze tijd kunnen gebruiken om AAN je bedrijf te werken. Hoe? Dat gaan we je vertellen!


Topic 1: Financiën

Juist nu is het dus een goed moment om AAN je bedrijf te werken. Aangezien veel van ons noodgedwongen thuis zitten, geen klanten kunnen ontvangen of opdrachten gecanceld zijn, zullen we creatief moeten zijn met de tijd die ons nu gegeven wordt. We beginnen met het topic financiën. Nee, nu niet meteen afhaken. Het is niet de meest populaire hobby van de meesten van ons, maar belangrijk is het wel. ⠀ ⠀ Neem eens de tijd om de afgelopen maanden onder de loep te nemen. Weet jij wat jouw grootste kostenpost is? Waar geef jij het meeste geld aan uit en kan dat ook anders? Wie was jouw best betalende klant? Kun je die een leuk bedankje of extraatje sturen? ⠀ Schrijf alles eens uit, maak een overzicht, zodat wanneer de situatie weer normaal wordt, je precies weet waar je valkuilen en krachten liggen. En voor de fanatiekelingen: schrijf al je inzichten op! Wie weet kun je vanaf vandaag al iets veranderen.


Topic 2: Website

Hoe gaat het eigenlijk met je website? Is alle tekst nog up-to-date? Herkennen mensen jou direct van de foto’s of zijn ze dringend aan vervanging toe? Voordeel: nu heb je ein-de-lijk de tijd om die ene blog te schrijven die je al zo lang in gedachten hebt, maar nooit de tijd voor neemt. Neem de tijd voor het opschonen van je website. Pas aan wat direct kan gebeuren en maak een to-do-lijst voor alles waar je meer tijd voor wilt nemen. You can dot it!


Topic 3: Dromen

Tijdens onze live-events was dit onderwerp beide keren een groot succes. We stonden stil bij onze dromen en doelen en maakten deze visueel door ze uit te knippen en op te plakken. De mooiste visionboards gingen aan het einde van de dag de deur uit! Heb je tijdschriften in huis? Ga lekker bladeren en scheur of knip datgene uit wat jou aanspreekt. Wat wil jij binnen een jaar of twee bereiken? Hoe wil jij dat jouw leven eruit gaat zien? Maak het visueel en sta er elke dag bij stil. Eens zien wat de ‘Law of attraction’ jou brengt.


Topic 4: Selfcare

Aan je bedrijf werken, betekent ook: goed voor jezelf zorgen! Want hoe graag we ook willen groeien, pieken en door willen gaan, stilstaan is minstens zo belangrijk. Dus lees dat ene boek waar je niet eerder aan toekwam, kijk die lekker voorspelbare romantische film op Netflix, speel een spelletje, ga tekenen, doe een middagdutje, neem een voetenbadje, ga mediteren, eet die lekkere maaltijd. Maar vooral: vind de rust om rust te nemen. ⠀ Topic 5: Noodplan

Het klinkt misschien wat dramatisch, maar het is toch wel lekker om hem te hebben: je noodplan. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren wanneer jij langere tijd ziek in bed ligt, terwijl je opdrachten tegen hun deadline aanlopen? Wellicht heb je collega’s die je dan uit de brand kunnen helpen. Vraag hen of jullie elkaar in zulke situaties kunnen helpen. Bedenk verschillende scenario’s en schrijf op wat er volgens jou dan moet gebeuren. Erover nadenken, is beter dan je kop in het zand steken. Geloof ons, het is fijn om het uiteindelijk volledig zwart op wit te hebben staan.

Topic 6: Social Media

Kijk eens kritisch naar je Facebook- en Instagrampagina. Bekijk welke posts het beste hebben gescoord. Waar reageerden de meeste mensen op? En zijn die mensen jouw ideale klanten? Weet jij wie jouw ideale klant is? Houd die dan in gedachten bij het plaatsen van content op social media. Bij elke post stel je jezelf de vraag: vind mijn ideale klant het leuk om dit te zien en lezen? Als het antwoord ja is, posten! Dus wees kritisch en verwijder minstens twee posts waarvan jij nu denkt dat het niets toevoegt en schrijf twee nieuwe posts met jouw ideale klant in je achterhoofd. In ons social boost pakket helpen we je hierbij!


Topic 7: Leren

Onze laatste topic (voor nu) is leren, wij houden ervan! En juist nu hebben we daar veel tijd voor. Wat zou jij nog heel erg graag willen leren? Is dat iets wat helemaal los staat van je werk en droom je er al jaren van om Spaans te kunnen spreken? Of kies jij juist liever voor iets waar je bedrijfsmatig ook iets aan hebt, zoals meer leren over SEO schrijven? Niets moet, alles kan. Meld je aan voor een leuke cursus - zoals onze cursus creatief schrijven, ga flink los op Google of bekijk alle YouTube tutorials die je over jouw onderwerp kunt vinden. Veel plezier!


#aanjebedrijfwerken


Genoeg om over na te denken dachten wij zo! Ga nu niet als een malle alle topics af, maar neem er de tijd voor. Pak bijvoorbeeld per dag één topic, zodat je er echt een thema-dag van kunt maken. Wij vinden het superleuk om jouw proces te volgen, dus als jij hiermee aan de slag gaat, post dan vooral jouw inzichten met #aanjouwbedrijfwerken. Let's do this together!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page