top of page
Zoeken

5 voordelen van een mastermind


Voordat we je de voordelen van een mastermind vertellen, is het misschien goed om uit te leggen wat het eigenlijk is. Een mastermind is een groep met ondernemers die maandelijks samenkomt om te brainstormen, elkaars vragen te beantwoorden, kritische vragen te stellen, samen doelen te stellen, elkaars netwerk te vergroten én samen successen te delen. Oftewel je hebt er een groepje kritische, motiverende en gezellige cheerleaders bij!

 

De 5 grote voordelen van een mastermind? Komen ze:


1. Het is een stok achter de deur om AAN jouw bedrijf te werken

We herkennen het allemaal wel. Je business loopt, je bent dagelijks bezig met alle taken van jouw bedrijf en neemt geen tijd meer voor het uitwerken van nieuwe plannen, je social media of alle andere belangrijke dingen om jouw bedrijf te laten groeien. Omdat je elke maand weer samen zit, moet je wel! Het werkt heerlijk motiverend!


2. Extra dosis creativiteit

Ben je toe aan nieuwe plannen? Heb je iets nieuws bedacht, maar zoek je nog een manier om het creatief te lanceren? Of vraag je je af of jouw nieuwe plan wel aansluit bij jouw doelgroep? Soms heb je gewoon even een extra paar ogen nodig om met je mee te kijken of wil je een hele creatieve boost aan ideeën ontvangen zodat je volledig geïnspireerd weer verder kunt. Daar is jouw mastermind groep voor, samen kun je bergen verzetten!


3. Kritische vragen zonder oordeel

Je hebt een geweldig idee, hebt het volledig uitgewerkt en vol trots deel je jouw nieuwe kindje aan je partner. Wat er dan vaak gebeurt is niet helemaal hoe je het voor ogen had. 'Weet je het wel zeker? De vorige keer ging het ook niet zoals je had bedacht hé?' 'Oef, zou je wel zo'n hoge prijs vragen, dat wil toch niemand betalen?' 'Ik weet het niet hoor, ik ken al iemand die precies zoiets doet.' Je krijgt de ene na de andere uitspraak naar je hoofd geslingerd die niet bepaald motiverend voor je zijn. Besef dat die uitspraken vanuit liefde met je worden gedeeld, ze willen het beste voor je en zijn daarom éxtra voorzichtig. Ook wordt hun eigen oordeel erin verwerkt. Maar zijn zij jouw ideale klant? Nee? Dan hoef je er ook niets van aan te trekken! Maar vermoeiend is het wel, toch? Hoe fijn is het om een groep gelijkgestemden om je heen te hebben? Die kritische vragen stellen, zónder oordeel, maar mét ervaring!


4. Extra groot netwerk

Je netwerk wordt ineens meer dan verdubbeld! Geef jij tijdens een mastermindsessie aan dat jij iemand zoekt om jouw website te verbeteren? Grote kans dat een van je groepsleden iemand in zijn/haar netwerk heeft zitten. Vergeet ook niet dat jouw groepsleden jou nu ook snel zullen aandragen wanneer iemand in hun netwerk op zoek is naar iemand met jouw specialisme!


5. Je leert veel en snel

Je leert in korte tijd enorm veel. Aangezien elke deelnemer zijn eigen kennis en ervaring heeft, kunnen jullie veel van elkaar leren. Super inspirerend en brengt jouw sneller naar een hoger niveau.


Ben je enthousiast geworden? Lees dan meer over de mastermindsessies die wij organiseren voor onze members!

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page