top of page
Zoeken

5 dingen die we leerden van bas smit

Bas Smit, een grote ondernemer, Instagramheld én ook nog eens de man van Nicolette van Dam. Bijna iedereen kent hem wel, volgt hem op social media en ligt elke dag weer dubbel om zijn hilarische grappen, zelfspot of zijn advertentietests. Maar naast zijn eeuwige geouwehoer, is deze man ook echt een topondernemer! Vorige week zaten wij, samen met andere ondernemers uit de Achterhoek, met Bas in een Zoomsessie en konden we hem allerlei vragen stellen! Maar wat hebben we uiteindelijk van hem geleerd?


Zoals verwacht was het een grote gezelligheid, maar daarnaast zei hij ook een aantal leerzame dingen! We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.


1. Doe wat je leuk vindt. Het klinkt nogal cliché, maar hij meende het wel. Bas heeft zelf verschillende banen en/of ondernemingen gehad. Maar als je niet op je plek zit of er geen zin meer in hebt, waar doe je het dan nog voor? Ga sparen, bouw een buffer op voor het moment dat je het los gaat laten. Vanaf dan kun je doen wat jou gelukkig maakt en ook daar kun je geld mee gaan verdienen.


2. In elke baan is wel íets dat je minder leuk vindt. Word je regelmatig voor een bepaalde klus gevraagd, waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt of niet zoveel energie in wilt steken? Dan kun je ervoor kiezen om daar flink veel geld voor te vragen. Óf je krijgt die klus niet meer omdat je te duur bent, óf je krijgt hem af en toe en dan vind je het helemaal goed vanwege de factuur die je daarna kunt sturen.


3. Wed op meerdere paarden. Bas doet veel! Hij zit in de vastgoed, bedacht de Vidley-videokaarten, het Amsterdamse Winterparadijs etc etc. Hij verzint regelmatig weer iets nieuws en maakt dat tot een groot succes. Verschillende inkomstenbronnen zijn natuurlijk altijd goed!


4. Bas is z’n eigen merk geworden. Hoe komt het toch, dat alles wat hij aanraakt in goud verandert? Zelf zegt hij dat het goed werkt omdat hij door zijn Instagram account een merk heeft gecreëerd. Als hij nu iets draagt, koopt of lanceert willen mensen het direct hebben. Investeren in je social media kanalen en jouw eigen branding dus!


En als laatste iets dat niet tijdens de Q&A ter sprake kwam, maar wat wij gewoon enorm waarderen aan hem: hij heeft een groot hart! Hij plaatst op Instagram dat hij bladeren aan het opvegen is, een van z’n volgers reageert dat het zielig is voor de egels omdat die bladeren nodig hebben en Bas verdiept zich erin. Uiteindelijk ‘bouwt’ hij een egelparadijs in z’n tuin, adopteert hij een egel en geeft zijn welverdiende centen uit aan egels. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de duizenden euro’s (600.000 om precies te zijn!) die hij heeft ingezameld en gedoneerd heeft aan het Prinses Maximacentrum! Veel geld verdienen, betekent ook: meer mensen kunnen helpen.


Het is duidelijk. We kunnen veel van die man leren. Wij zijn fan!

Bedankt De Talententuin voor het opzetten van deze leerzame Q&A met Bas Smit.

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page