top of page
Zoeken

10 tips voor meer volgers op Insta

Bijgewerkt op: 22 sep. 2020


Wist je dat er een verschuiving plaatsvindt in influencerland? Bedrijven zien namelijk dat mensen met 2.000 trouwe volgers meer opleveren dan iemand met 12.000 volgers waarbij de connectie ver te zoeken is. Volgers worden minder belangrijker, maar toch is het wel fijn als je een leuke achterban hebt die je volgt én iets van je koopt. Maar hoe kom je aan al die volgers?

 
 1. Post consequent Je hoeft écht niet iedere dag iets te posten, maar wees wel consequent. Post niet twee weken lang iedere dag en dan drie weken niet meer. Kies een frequentie die voor jou goed voelt en haalbaar is. Check ook vooral even je statistieken zodat je kunt zien wanneer jouw volgers online zijn en je de meeste mensen bereikt.

 2. Gebruik hashtags Iedereen gebruikt ze, maar waarom zijn die hashtags er eigenlijk? Niet om je sarcasme in kwijt te kunnen # nietmijnbestefotomaarmoesttochietsplaatsen, maar om beter zichtbaar te worden bij jouw ideale volgers. Op Instagram kun je namelijk niet alleen zoeken op personen en plaatsen, maar ook op tags. Het is daarom extra slim om deze goed te benutten. Wil jij vrouwelijke volgers aantrekken met een passie voor interieur? Gebruik dan hashtags die hierop aansluiten. # interieur # interieurinspiratie # interieurstyling # interieuradvies

 3. Tag personen in je foto Heb je een story gemaakt? Vergeet dan niet om de personen te taggen waarmee je op die foto staat. Grote kans dat de personen die getagd zijn, de story op hun kanaal zullen delen. Daarmee bereik je dus ook nog eens hún volgers!

 4. Gebruik de locaties Zoals we bij de hashtags al vertelden kun je ook zoeken op locatie. Een bruidspaar dat in Hotel Villa Ruimzicht gaat trouwen zal ongetwijfeld op die locatie zoeken om inspiratie op te doen. Ben jij bruidsfotograaf en mag je daar binnenkort een bruidspaar fotograferen? Tag dan vooral de locatie! Zo ziet een volgend bruidspaar jouw foto's ook weer voorbij komen!

 5. Ga een gesprek aan met je volgers Instagram heeft allemaal verschillende manieren om te onderzoeken hoe echt en actief jouw account is. Worden er alleen maar emoticons onder jouw posts geplaatst, dan is de kans groot dat het robots zijn. Daar houdt Instagram niet zo van en dit zorgt dan ook voor een lagere ranking van je account. Het beste is als jouw volgers reacties plaatsen met meer dan drie woorden. Dat laat zien dat je volgers én jij echt zijn. Hoe meer reacties, hoe sneller je naar boven komt.

 6. Zorg voor een échte verbinding met jouw volgers Zoals we al vertelden wordt een echte connectie met je volgers steeds belangrijker dan het aantal. Hoe zorg je voor die verbinding? Reageer op DM’s, stel vragen, wees oprecht geïnteresseerd in je volgers, maar de allerbelangrijkste: wees zelf ook echt. Heel lang durfden wij onze fouten en onzekerheden niet te delen, maar sinds wij dat wel doen hebben we pas echt verbinding met de vrouwen die ons volgen. Ze herkennen zichzelf in onze verhalen, durven hun ervaringen ook met ons te delen en dát schept een band. Wij vinden het heerlijk!

 7. Maak vernieuwende, grappige, informatieve of persoonlijke content Zorg ervoor dat de reden om jou te volgen duidelijk is. Moeten ze jou volgen omdat jij hilarische blunders maakt, omdat je ontzettend veel kennis hebt over een bepaald onderwerp of geef je een kijkje in jouw persoonlijke leven en zorg je voor herkenbaarheid? Er zijn veel verschillende redenen te bedenken, maar zorg dat je daar ook naar blijft posten. Wees duidelijk in wat je volgers van jou kunnen verwachten.

 8. Maak je account openbaar Niet iedereen houdt ervan om zijn hele hebben en houden op het internet te gooien en dat is helemaal prima! Toch is het zakelijk gezien een slimmere zet om je account openbaar te zetten. Wil je ook foto’s van je baby blijven delen? Maak dan een persoonlijk account aan voor de intiemere kiekjes.

 9. Zorg voor goede foto’s en een fijne leesbare tekst Yes, het gaat om de inhoud, maar het is ook wel prettig wanneer dat op een fijne manier geschreven is. Check je post altijd nog even op spelfouten, gebruik punten, komma’s en enters, zodat het leesbaar blijft. Ook is Instagram een heerlijk beeldend platform, dus zorg voor passende, mooie foto’s. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Bekijk dan onze cursus: beter in beeld!

 10. Wees duidelijk in jouw bio Mensen komen op je account en het eerste wat ze zien is jouw bio. (Het tekstje bovenaan je profiel). Zorg dat je mensen triggert om jou te gaan volgen en spreek di-rect jouw ideale klant aan. Wie ben je? Wat is typisch jou? Wat laat je zien in jouw account/Wat doe je? En wat heb je al bereikt? Heb jij ooit de prijs ‘Beste bakker van Gelderland’ gewonnen? Noem het! Durf te noemen waar je trots op bent en laat voor deze keer je Achterhoekse bescheidenheid gaan.

 11. Bonustip: ga leuke samenwerkingen aan Past die ene vrouw met meer dan 7.000 volgers perfect bij jouw product? Trek je stoute schoenen aan en stuur haar gewoon een bericht! Wanneer zij iets deelt, zullen al haar volgers jouw product zien. Let niet alleen op het aantal volgers, maar belangrijker is: zijn die volgers jouw doelgroep?


Vind je het lastig om goede teksten te schrijven, weet je nooit wát je moet posten, zou je graag willen dat jouw foto’s meer bij elkaar passen? Dan zijn onze cursussen Creatief schrijven en Beter in beeld echt wat voor jou! In deze cursussen geven we jou tips over hoe je dé perfecte foto's maakt zonder dat je verstand hebt van een camera, we leren je creatieve ideeën bedenken voor je posts, helpen je bij het maken van een contentkalender zodat je niet meer úren hoeft na te denken wat je gaat posten en zetten je meteen aan het werk met de uitdagende opdrachten. En het leuke is, dat je NU al kunt beginnen!


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page