Online cursus

Hoe kom je in de media?

  • Je zou dolgraag een keer in een tijdschrift of een krant willen verschijnen met je verhaal of je bedrijf, maar je hebt geen idee hoe je dat moet aanpakken

  • Je kijkt jaloersmakend naar ondernemers bij wie dat wel lukt 

  • Je hebt het gevoel dat je niet echt een boeiend verhaal te vertellen hebt

  • Je durft jezelf geen expert te noemen 

  • Je hebt geen idee welke media je zou kunnen benaderen 

  • Je hebt ooit wel eens een mailtje gestuurd, maar nadat een reactie uitbleef heb je het maar gelaten

  • Je zou het dolgraag een keer willen proberen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen

Valerie Visschedijk - Spotonyou - Spotru

Leren hoe je in de media komt om jouw business een boost te geven! Vier dagen lang geeft journalist Eline je megaveel kennis, tips en tricks! 
€99,- excl. BTW

Valerie Visschedijk - Spotonyou - Spotru

Voelt een publicatie in je favoriete tijdschrift of de landelijke televisie out of your league? I feel you! Als beginnend journalist had ik ook het idee dat het onmogelijk was om mijn briljante verhaal gepubliceerd te krijgen in een grote titel. Ik zal je vertellen: we maken het zelf vaak veel groter dan het is. Een tijdschriftredactie of een krantenredactie is ook gewoon een bedrijf waar normale mensen werken die iedere dag, week of maand weer iets moeten vullen. Briljante ideeën zijn daarom meer dan welkom. Hoe je van je eigen verhaal zo’n briljant verhaal maakt, hoe je een medium kiest, de juiste journalist vindt en een pakkende pitch schrijft, leer ik je allemaal in deze cursus: hoe kom je in de media?

Valerie Visschedijk - Spotonyou - Spotru

Wat kun je verwachten van deze cursus Hoe kom je in de media ?

Valerie Visschedijk - Spotonyou - Spotru

Dag 1: Hoe kom je in de media?

Je leert welke stappen jij nú al kunt zetten zodat je sneller opvalt bij journalisten, maar ook hoe je de media zelf kunt benaderen. En waarom dat helemaal niet spannend hoeft te zijn. 

 

Dag 2: Wat is jouw verhaal?

Of je de aandacht trekt van een journalist hangt grotendeels af van het verhaal dat je te vertellen hebt. Is het relevant, actueel, interessant genoeg voor de doelgroep? Ik leer je hoe je jouw verhaal aankleedt waardoor het aansluit op wat een journalist zoekt in een verhaal. 

 

Dag 3: Welk medium kies je?

Tijdschriften, kranten, televisie, radio: het media-aanbod is enorm. Ik leer jou hoe je een medium kiest dat perfect aansluit bij jouw doelgroep het verhaal dat je te vertellen hebt. Daarnaast laat ik je zien hoe je de juiste journalist vindt en hoe je deze het beste kunt benaderen.

 

Dag 4: Hoe verkoop je jouw verhaal?

Journalisten zijn druk en hebben over het algemeen weinig tijd. Een korte bondige pitch is dan ook van groot belang om de aandacht te trekken van een journalist. In deze module leer ik je hoe je een pakkend persbericht en een pitch schrijft, waar je op moet letten en hoe je de meeste kans hebt dat jouw idee wordt opgepakt. 

 

BONUS: e-book 

Naast deze modules krijg je ook nog een e-book gevuld met de do’s en don’ts als je de media gaat benaderen en héél veel tips van een aantal fantastische professionals uit de mediawereld. Zowel van VROUW, Vriendin, Libelle, de Gelderlander en het Oude IJsselstreek Vizier vertellen ze jou waar ze op letten als er een pitch binnenkomt. Wanneer worden ze enthousiast? Waar letten ze op en wanneer verdwijnt een idee meteen in de prullenbak?

BONUS 2: Format persbericht

Een handleiding over hoe je het perfecte persbericht schrijft!

dit krijg je allemaal:

  • Toegang tot een online leeromgeving voorzien van video’s, praktische tips en opdrachten die je direct kunt uitvoeren

  • Een e-book gevuld met de do’s en dont’s + tips van professionals

  • Een maand lang toegang tot de leeromgeving

ValerieVisschedijk - Spotonyou - Spotrui

Wie is Eline?

Eline werkt al meer dan acht jaar als freelance journalist. Schrijven van human interest verhalen is wat ze het allerliefste doet. Dit doet ze voor onder andere VROUW, Libelle, Vriendin, VIVA, Flair en de Gelderlander. 

 

Inmiddels heeft ze al meer dan honderden verhalen geschreven voor verschillende titels, waardoor ze heel goed weet waar een verhaal aan moet voldoen. Wanneer het interessant is voor de media en wanneer het al snel in de prullenbak verdwijnt. 

ValerieVisschedijk - Spotonyou - Spotrui

NA DEZE CURSUS WEET JIJ:

Hoe je in de media kunt komen met jouw verhaal of expertise

Waar een goed verhaal aan moet voldoen

waar je de juiste journalist vindt en hoe je deze benadert

hoe je de perfecte pitch/

persbericht schrijft

Meest gestelde vragen

Voor wie is deze cursus?

De cursus is geschikt voor ondernemers die dolgraag met hun verhaal of expertise in de media willen verschijnen, maar ook zeker voor mensen die geen onderneming runnen maar wel een fantastisch verhaal hebben en dat met de wereld willen delen. 
 

Wordt de cursus nog een keer gegeven?

Helaas. Dit is je allerlaatste kans!

 

Wat als ik niets interessants te vertellen heb aan de media?

Daar geloven wij niet zo in. Iedereen heeft een verhaal, iedereen heeft iets te vertellen. Vaak heb je ook meer kennis in huis dan je zelf denkt. In de cursus leer je hoe je jouw verhaal kunt aankleden zodat het interessant wordt voor een journalist. 

 

Ik zou dolgraag in de media willen, maar ik vind het doodeng! Wat zou je adviseren?

Snap ik helemaal! Ik heb ook niet voor niets een beroep ‘achter’ de schermen gekozen. Mensen die ik interview vinden het vaak ook heel spannend, maar uiteindelijk ben ik ook maar gewoon een mens en is een interview vaak niet meer dan een heel gezellig gesprek!

Wanneer gaat de cursus van start?

Dit is de allerlaatste keer dat je de cursus kunt volgen. Vanaf 1 juni gaat de cursus definitief offline.